fredag 14 december 2012

LCHF-debatt i SVT

Ingen kan väll missat gårdagens Debatt i SVT 1 med LCHF-fokus.

Jag anser att debatten fick fel fokus från början. Tanken var att den skulle handla om LCHF-kost till barn, istället blev det LCHF- kontra kolhydrat-kost vid viktnedgång. Det är ingen LCHFare som säger att man inte skulle kunna gå ner i vikt genom en diet med kalori-underskott. Det är ingen LCHFare som säger att det är fel att äta kolhydrater, det är däremot fel att man skulle bli sjuk av att inte göra det.

Cellerna i kroppen kan drivas på annat än kolhydrater, att kroppen skulle få ett överskott av väte och därigenom bilda cancer som den gamla tanten sade är helt fel då kroppen reglerar sitt väteöverskott på flera sätt. Man kan tycka att en såpass välutbildad människa borde veta det.

För övrigt är jag grymt besviken med personerna de bjudit in för att diskutera ämnet. Det kändes som om det inte fanns någon som hade vettiga argument mot LCHF-kosten. Personerna som var inbjudna gav mig känslan av att de inte alls var pålästa om LCHF-kost. Brottarens bästa motargument var att LCHF-kosten "låter så himla extremt och att man borde tänka enligt sunt förnuft". Det visar på att han inte vet vad LCHF är eller vad det innebär, vilket han i och för sig påpekade i början av debatten, men varför sitter han då där och ska argumentera emot den?

Som sagt: överlag besviken och hade hoppats på en mycket mer innehållsrik debatt med bra argumentationer.

Här kan ni själva se debatten om ni missade den igårkväll: LCHF-Debatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar